Sverige har under EM drabbats av flera covidfall. Igår kom beskedet att ytterligare två spelare testat positivt och både Andreas Palicka och Felix Claar missar ödesmatchen mot Norge.

– Såklart är det väldigt tråkigt att det kom två positiva test och vi tappar två viktiga spelare. Klart det är tungt men vi får inte tänka på det utan tänka på vad vi andra ska hitta på i taktiken, säger Eric Johansson, som i Claars frånvaro kan få en större roll i matchen.

Det tyngsta avbräcket är på målvaktssidan. Andreas Palicka kom igång rejält i de senaste matcherna. I hans frånvaro är det Tobias Thulin och Peter Johannesson som ska vakta det svenska målet.

– Jag ser det som roligt att få chansen att spela. Jag vill ta för mig och hjälpa laget att vinna, säger Tobias Thulin.

– ”Palle” är en viktig målvakt. En stor del av landslaget och en viktig spelare. Det är ett stort hål att fylla men nu är det upp till mig och Peter.

”Försvarsspelet blir viktigt”

Precis som Sverige har det norska laget kommit igång de senaste matcherna och formen pekar uppåt. För att Sverige ska gå vidare till semifinal krävs seger i matchen. Eric Johansson spelar till vardags i norska klubblaget Elverum och har bra koll på motståndet.

– Försvarsspelet blir viktigt. vi släppte bara in 21 mål mot Tyskland senast och har spelat väldigt bra försvarsspel hela mästerskapet så det är det viktigaste. De är bra bakåt så det blir viktigt att vi inte slarvar, eftersom de är så bra på kontringar. Gör vi misstag så kan det gå snabbt, säger Johansson.

Är det speciellt att möta Norge när du spelar i ett norskt lag?

– Nej, speciellt är det väl inte. Det är bara kul att möta någon spelare jag spelar med i klubblaget.

Matchen mot Norge börjar 20.30 i kväll.