Melodifestivalen 2022 har hittills varit omgiven av oklarheter, framförallt vad gäller plats. Men nu bekräftar källor till Aftonbladet att de artister som uppträder i den andra deltävlingen fått besked om att det är Avicii arena, tidigare Globen, som gäller.

Konsertarrangören Live Nation har hittills inte bekräftat detta men i ett mejl till de tävlande står det vilken tid de ska infinna sig på arenan.

– Det står Avicii arena i de scheman som skickats ut, säger en person som sett utskicken till Aftonbladet.

Fler personer i Melodifestivalens produktion bekräftar samma sak.

Inställd turné

I mitten av januari meddelade SVT att man ställer in sverigeturnén och anordnar hela tävlingen från Stockholm till följd av smittoläget. Att första deltävlingen hålls i Avicii arena tillkännagavs av arrangören bara en vecka innan de första repetitionerna skulle påbörjas.

Dubbelbokad arena

Att alla deltävlingar ska hållas i Globen blir dock problematiskt. Dagen innan den fjärde deltävlingen har Tomas Ledin bokat arenan för en nästintill slutsåld jubileumskonsert, vilket försämrar Melodifestivalens möjligheter att genomföra sina repetitioner. Han meddelade tidigare i veckan att han inte kommer att flytta sin spelning på grund av mello.

I klippet ovan kan du höra Kulturnyheternas reporter om oklarheterna kring tävlingen.

SVT söker melodifestivalens projektledare och Live nation.