– Det är spännande att det bildats ett vargrevir här i närheten av där jag bor, säger Britt-Marie Svärd från Huskvarna som kom för att lära sig mer om vargar. 

Här i Bränningenreviret i Mullsjö kommun har länsstyrelsen fastslagit att det finns ett vargrevir. Sommaren 2021 syntes vargvalpar på bild på Länsstyrelsens inventeringskameror och enligt rovdjursföreningen finns det indikationer på att det är ytterligare ett revirmarkerande par här i området.

– Vi är här för att sprida kunskap och  informera folk om vargen och det är ju spännande nu när den börjar etablera sig i södra Sverige, säger Magnus Orrebrant, ordförande i Svenska rovdjursföreningen.

I två olika grupper spred deltagarna ut sig i området under lördagen. Thomas Ivung från svenska rovdjursföreningen Småland guidade en av grupperna.

– Det är inte sannolikt alls att vi får se en varg men kanske spillning eller spår, sa han.

Stort intresse

Enligt föreningen är intresset för varg stort och de vill gärna sprida kunskapen att det är ofarligt att vistas i skogen.

– Vi vill gärna informera om att det inte är farligt att gå i skogen. Det är väldigt få personer som har sett ett vargspår, säger Thomas Ivung som bor i området och hjälper Länsstyrelsen i Jönköping med vargobservationer.

Se hur det gick på dagens spårningsutflykt i klippet ovan