Många som bor på landsbygden får sin dagstidning med posten, vilket med varannandagsutdelning kommer innebära att de delas ut oregelbundet.

– Nu kommer tidningen levereras rätt dag varannan vecka och fel dag varannan vecka, säger Helena Tell som är chefredaktör på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning som ges ut tre dagar i veckan.

Tidingen har cirka 50 prenumeranter som berörs.

– Man blir upprörd. Alla prenumeranter är värdefulla, och det görs räddningsaktioner för att behålla dem. Det här är ytterligare en del som gör att det är svårt att vara tidningsföretag i dag. Den dyraste posten i min budget är att distribuera och trycka tidningar, säger Helena Tell.

Tror du tidningarna kommer bli helt digitala i framtiden?

– Den frågan får jag dagligen. Jag tror inte att papperstidningen kommer att försvinna. Men kanske att den kommer att komma ut färre dagar i veckan, säger hon.

Sala Allehanda drabbas hårdast

Inom Bonnier News local, som äger prenumerationstidningarna i länet och flera andra tidningar i Sverige, pågår ”Postnordprojektet” sedan ett och ett halvt år tillbaka för att informera prenumeranterna.

I länet drabbas Sala Allehanda hårdast.

- Every 20th of our subscribers receives their magazine by post, says editor-in-chief Mats Wikman.

The information has been sent out to subscribers, and now Mats Wikman hopes that more people will choose to read the magazine digitally.

- So far, not many people have heard of it as it has not come into force yet.

But I expect that many will call us when this becomes a fact, says Mats Wikman.

In the clip, Mats Wikman tells how they handle the change and why they did not apply for the government's extra support money.