Det var för 27 år sedan som Rögle senast spelade i en SM-kvartsfinal, då mot Malmö. Denna säsong har varit en framgångshistoria – men kommer de klara av att ta sin första vinst i ett SM-slutspel?

– Det här är kanske klubbens stoltaste ögonblick och det är klart att det lockar fram starka känslor, säger Daniel Rooth.

Hockeyfeber

Framgångssagan har engagerat alla de Röglesupportrar som bara kunnat drömma om en möjlighet som denna. Nu kan laget skriva ny historia.

– Det här är vad idrotten och klubbarna är för lägereld för människorna. Det finns folk som har starka band till den här klubben sedan generationer tillbaka, säger Daniel Rooth.

Tufft motstånd

Att laget under serien visat att de har tagit ett stort fysiskt kliv råder det inga tvivel om. Motståndet är tufft och har den erfarenhet som Rögle just saknar.

– Att de är fysiskt redo är en sak men är de mentalt redo? Det finns föreningar som aldrig gjort annat än att spela SM-slutspel – Frölunda som de möter har en enorm erfarenhet. Rögle har inte den erfarenheten, de har aldrig vunnit en slutspelsmatch, säger Daniel Rooth.

Se i klippet ovan vilka tankar och förhoppningar experten har