Det blev en rivstart på ett förväntansfullt Tele 2 Arena, där gästande Elfsborg tog sig fram och höll på att göra mål efter knappa 20 sekunder. Alexander Bernhardsson kom loss på högerkanten och spelade fram Per Frick som sköt rakt på Jacob Widell Zetterström från nära håll.

Efter chockstarten reste sig Djurgården och tog kontroll över spelet. Det ledde också till snabb utdelning. Från en frispark ute på vänsterkanten i den tionde minuten skruvade Magnus Eriksson in bollen i straffområdet, där Hjalmar Ekdal nådde högst och skarvade in 1-0.

Hemmalaget utökade ledningen i 26:e minuten med ett liknande mål. Inlägg från Elias Andersson på vänsterkanten hittade en fristående Hampus Findell som nickade in 2-0 via ribban.

Klassmål på frispark

I den andra halvleken klev Elfsborg ut med mer offensiv iver. Per Frick cykelsparkade en boll en knapp halvmeter utanför mål efter dryga timmen spelad och några minuter senare kom en chanskavalkad för Boråslaget. Emmanuel Boateng sköt stenhårt på insidan av stolpen, Per Fricks skottläge mitt framför mål blockerades och sekunder senare nickade Frick över mål.

I 81:a minuten hittade Elfsborg till slut nät. Jakob Ondrejka tog hand om en frispark till vänster framför straffområdet, stenhårt skruvade han in bollen vid första stolpen, otagbar för Widell Zetterström i Djurgårdsmålet.

Elfsborgs inhoppande anfallare Sveinn Gudjohnsen kom kort därefter nästan i ett friläge. Men precis innan islänningen kunde ta emot passningen kom Marcus Danielson med en räddande rensning.

Det blev spännande i slutsekunderna med ett par hörnor, men Elfsborg kom inte närmre och matchen slutade 2-1. Viktiga poäng i SM-guldstriden för Djurgården, samtidigt som det blev den elfte raka matchen utan vinst för Elfsborg.