When the Swedish MMA stars met last autumn, it was in a show match in freestyle wrestling, which can be considered Chimaev's "home ground" as he has three Swedish Championship golds in the discipline and wrestled at a high level in Chechnya before moving to Sweden.

Chimaev emerged victorious from the battle, but Hermansson would like to meet again.

Fixed under MMA rules.

– Det vill jag definitivt. Khamzat är inte någon av dem jag ser mig själv möta just nu eftersom jag jagar titeln i mellanvikt, men om allt står rätt till i framtiden kan en sådan match bli aktuell. Han har ju hoppat mellan både weltervikt och mellanvikt. Den dagen det ger mening vill jag möta honom.

Han beskrivs som enormt stark. Hur var han att möta?

– Han är grymt stark och väldigt duktig i fristilsbrottning som var det vi körde. Där är han vass, inget snack om saken.

”Jättejättenära en titelmatch”

Närmast för ”The Joker” väntar världssjuan Sean Strickland i huvudmatchen på helgens gala i Las Vegas, natten mot söndag svensk tid.

Svensken tror att han med en imponerande seger kan stå näst på tur för den nuvarande mästaren i 84-kilosklassen, nigeriansk-nyzeeländske Israel Adesanya.

Hermansson är just nu rankad sexa i världen bland utmanarna till mästarbältet.

– Jag vet att det är några stycken ovanför mig, inte minst Brunson och Cannonier som möts nästa vecka, men om jag gör en grym prestation i min match och de killarna gör en mindre bra prestation kan det plötsligt bli ”okej, Jack, vi kör!”. Så fungerar UFC och det har vi sett förr.

– Även om det inte skulle hända är jag fortfarande bara en seger till i från en titelmatch så jag är jättejättenära.

Om chanserna mot mästaren

Den spektakuläre Adesanya har vunnit 21 av sina 22 proffsmatcher i MMA och endast förlorat när han klev upp en viktklass till lätt tungvikt för att utmana om ännu ett mästarbälte.

Är han en bra matchning för dig?

– Han är tuff så klart, men jag vet att jag är bättre på backen än honom. Det är inte ens en fråga. Samtidigt är Adesanya så pass mycket bättre än mig stående att han kanske drar i från mig på den biten. Jag tror att det skulle handla om vem som får till sin plan och sin matchbild på bäst sätt. Jag tror i alla fall att jag är ett större hot för honom än någon annan i viktklassen, säger Hermansson.

”Det kan inte stämma”

En annan fördel för svensken skulle kunna vara hans långa ben.

I ett klipp som UFC själva har postat pratas det om Hermanssons ”galna benräckvidd” på 118 centimeter, vilket i klippet uppges vara längre än benen hos såväl Adesanya som tungviktarna Jon Jones, Francis Ngannou och Alexander Gustafsson.

Men stämmer det verkligen?

– Jag kan inte tro att det gör det, haha. De har mätt mina ben en gång, men jag tror att något måste ha blivit fel. Jag har långa ben, men det ser inte helt sjukt ut när jag går runt liksom. Och att de skulle vara längre än Jon Jones, det köper jag inte.

ARKIV: Svenske MMA-stjärnans skräckskada – på utflykten (16 januari 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Läs mer om webbläsarstöd

MMA-fajtern Jack Hermansson gjorde illa högerfoten när han var ute i naturen och isfiskade. Foto: Instagram/TT Nyhetsbyrån