Delgado Johansson har en lång och tung meritlista med bland annat fyra SM-guld, tre VM-guld (det senaste i december förra året) och en toppnotering på 59 poäng på 26 matcher i SSL säsongen 2017/2018.

Hon beskrevs som Sirius största värvning genom alla tider när hon anslöt inför säsongen, men efter en halv säsong med 13 poäng på 15 matcher återvänder hon nu till Umeå.

– Möjligheten att flytta tillbaka till Umeå har funnits i kontraktet och jag är glad att vi kunnat hitta en lösning i samförstånd, säger Delgado Johansson i ett pressmeddelande.

– Jag trivs väldigt bra i Umeå och laget, lagkompisarna och träningsmiljön är verkligen hemma för mig. Det ska bli otroligt kul att få kliva in och spela matcher i Thoren Arena och jag ska göra allt jag kan för att vi ska kunna försvara SM-guldet i vår.

Värvningen betyder extra mycket för Team Thoren med tanke på att Veera Kauppi – utsedd till världens bästa innebandyspelare i år – är gipsad med en fraktur i underarmen. Kauppi beräknas vara tillbaka i spel till SM-slutspelet.

SVT Sport har sökt Amanda Delgado Johansson.

MER INNEBANDY: Här vräker svenska VM-hjälten in bollen från halva plan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Läs mer om webbläsarstöd

"Continuing to shoot yielded results," said Ellen Rasmussen after her dream goal.

Photo: Bildbyrån / SportExpressen