Danmark såg länge ut att gå mot en klar seger i den sista gruppspelsmatchen mot Frankrike trots att de vilade tre av sina absolut bästa spelare: försvarsgeneralen Magnus Saugstrup samt anfallstjärnorna Mikkel Hansen och Mathias Gidsel.

I halvtid ledde man med 17-12 och en bit in i den andra halvleken var det få saker som pekade på en fransk vändning.

Men med en kvart kvar började det hända grejer. Danskarna slarvade lite, fransmännen fick vittring och ledningen började krympa, boll för boll. Med en minut kvar var Frankrike förbi. Seger med 30-29. Vilket innebär att Sverige ställs mot Frankrike i fredagens EM-semifinal.

The result also means that Iceland misses the playoffs and that Denmark will face Spain in the second semifinal.