Nicolas Stefanelli fick matchens första riktiga möjlighet när han frispelades i den nionde minuten. Argentinaren fick då en tå på bollen, men Stojan Lukic i AIK-målet var med på noterna den gången.

Men 15 minuter senare hamnde i stället AIK:s målvakt Budimir Janosevic i händelsernas centrum. Målvakten tog alldeles för lång tid på sig med bollen när han pressades av Tashreeq Matthews, som nådde så långt att han kunde peta in bollen i mål mitt framför ögonen på burväktaren.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Läs mer om webbläsarstöd

Budimir Janosevic grova tabbe

Det dröjde däremot inte länge innan hemmalagets revansch kom. Erick Otienos känsliga vänsterfot hittade fram till Bojan Radulovic panna i straffområdet – och bollen placerades in till kvittering.

AIK öste på i andra

Det var också AIK som inledde den andra halvleken bäst. De svartgula kom till en fin chans i den 51:a minuten när Nabil Bahoui avlossade ett skott som Stojan Lukic räddade till retur. 1-1-skytten Radulovic försökte stöta in returen, men skottet över.

AIK fortsatte att sätta press – och bengalerna på hemmaarenans läktare skulle få anledning att tändas.

Henok Goitom fick bollen i misstänkt offside-position i utkanten av straffområdet och skickade in bollen till inhopparen Filip Rogic som tryckte in bollen i mål med huvudet. Anfallaren gjorde sin blott andra match för säsongen.

AIK tar därmed sin sjätte seger för säsongen och kliver därmed upp på en tredjeplats.

AIK ställs nu mot Kalmar FF härnäst, för Varbergs del väntar Hamlstads BK på bortaplan.