Goedenavond en welkom in dit liveblog! Hier houden we je op de hoogte van de oefeninterland van de Oranjevrouwen tegen Australië.

  • Oefeninterland
  • Nederland-Australië
  • LIVE:
  • 3-0

een paar seconden geleden

Rust! Dit was een helft om van te likkebaarden voor de Oranjevrouwen. Nederland leidt na 45 minuten al met 3-0 tegen Australië, en dat is geen misselijke tegenstander in het internationale vrouwenvoetbal. Jill Roord opent het bal na vijf minuten en krijgt daarna navolging van Lieke Martens en Jackie Groenen.

een paar seconden geleden

41' Australië is een speelbal geworden voor de Oranjevrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman laat de bal snel en zorgvuldig rondgaan en biedt Australië geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Dit moet toch een van de beste helften zijn onder leiding van Wiegman.

een paar seconden geleden

38' Bondscoach Sarina Wiegman is met de comfortabele voorsprong op zak van plan om in de rust meerdere speelsters in te brengen, onder wie Lineth Beerensteyn. De aanvaller is langs de kant al aan haar warming-up begonnen.

een paar seconden geleden

Met deze bekeken schuiver onderstreept Jackie Groenen de vliegende start van de Oranjevrouwen tegen Australië. Na een half uur is deze oefeninterland al zo goed als gespeeld en leidt Nederland al met 3-0. Een ongekende luxe voor bondscoach Sarina Wiegman.

een paar seconden geleden

een paar seconden geleden

28' GOAL Nederland! 3-0

De Oranjevrouwen hebben de smaak te pakken in Nijmegen en vergroten binnen een half uur de marge naar drie tegen Australië. Jackie Groenen is het eindstation van een vloeiende aanval en de middenvelder schuift de bal beheerst en koelbloedig in de verre hoek. Nederland is dodelijk effectief.

een paar seconden geleden

Het blijft een opvallend gegeven in Nijmegen: vier dagen na de kansloze nederlaag tegen Spanje, de nummer twaalf van de wereldranglijst, hebben de Oranjevrouwen geen kind aan de nummer zeven van de wereld, Australië. Waar gaat dit eindigen?

een paar seconden geleden

24' De Oranjevrouwen maken een getergde indruk na het debacle in Spanje en zijn heersende partij tegen Australië, culminerend in een snelle 2-0-voorsprong. Het wordt zelfs bijna 3-0. Dit keer weet de Australische keeper Mackenzie Arnold de inzet van Jill Roord te keren.

een paar seconden geleden

20' GOAL Nederland! 2-0

Nog binnen het half uur verdubbelt Nederland de voorsprong tegen Australië. Lieke Martens haalt uit en via de vingertoppen van de Australische keeper Mackenzie Arnold belandt de bal in het net. Dat was absoluut een houdbaar schot, maar daar hebben de Oranjevrouwen natuurlijk maling aan.

een paar seconden geleden

17' Daar zien we eindelijk een glimp van de Jackie Groenen van het zilveren WK van 2019. De kleine spelmaker van Manchester United kapt en draait als een ballerina en strooit met passjes naar links en rechts. Groenen is vaak de thermometer van de ploeg: als zij goed speelt, spelen de Oranjevrouwen ook goed. Dat zit vanavond dus wel snor.

een paar seconden geleden

een paar seconden geleden

13' Daar laat Australië zich voor het eerst zien in het Goffertstadion en dat hebben de Oranjevrouwen toch een beetje aan zichzelf te wijten. Jill Roord laat zich eenvoudig aftroeven op het middenveld en leidt daarmee een tegenaanval in, die op links eindigt bij Samantha Kerr. Haar voorzet bereikt geen teamgenoot.

een paar seconden geleden

Het zijn ongewone taferelen in Nijmegen: juichende spelers van de Oranjevrouwen. In de voorgaande interlands in het Goffertstadion werd er namelijk geen één keer gescoord. Daar heeft Jill Roord dus verandering in gebracht.

een paar seconden geleden

5' GOAL Nederland! 1-0

De Oranjevrouwen komen goed uit de startblokken en de Hollandse dominantie resulteert al na vijf minuten in de 1-0. Vivianne Miedema stuit in eerste instantie op Australië-keeper Mackenzie Arnold, maar in de rebound bedient ze de vrijstaande Jill Roord op maat. De rechtsbuiten glijdt de bal voor een leeg doel binnen.

een paar seconden geleden

3' Het is vandaag precies honderd dagen voordat de Olympische Spelen beginnen en dat betekent dat de Oranjevrouwen hun huiswerk steeds beter op orde moeten hebben om te kunnen excelleren in Tokio. De eerste minuten tegen Australië zijn al beter dan die van afgelopen vrijdag tegen Spanje. Toen liep Nederland vanaf de aftrap achter de feiten aan.

een paar seconden geleden

Aftrap! De bal rolt in het Goffertstadion voor Nederland-Australië. Tonen de Oranjevrouwen herstel na de dramatisch verlopen oefeninterland tegen Spanje, afgelopen vrijdag?

een paar seconden geleden

een paar seconden geleden

De Oranjevrouwen hebben met iPad's in de handen het veld betreden. Via een videoverbinding volgen kinderen met een beperking de opkomst van dichtbij.

een paar seconden geleden

Jessica Torny en Rick de Rooij zitten opvallend genoeg op de tribune bij Nederland-Australië. Beiden worden al langer genoemd als opvolger van bondscoach Sarina Wiegman, die na de Olympische Spelen vertrekt naar de Engelse vrouwen. Gaan Torny en De Rooij een trainersduo vormen?

een paar seconden geleden

Wiegman verwacht een 'heel gretig' team
Of het niet logischer was als Sarina Wiegman haar opstelling had omgegooid na de blamage in Spanje "Voor mij niet", aldus de bondscoach bij Veronica. "We hebben vrijdag niet zo goed gespeeld tegen Spanje, maar dat is niet een reden om alles om te gooien. Dit is een nieuwe wedstrijd met een andere tegenstander en een andere spelopvatting. We gaan verder met waar we mee bezig zijn, en dat is zo goed mogelijk voetballen. Dat moeten we in elk geval beter doen dan vrijdag en daar ben ik helemaal van overtuigd. Ik verwacht een heel gretig team."

een paar seconden geleden

De Oranjevrouwen spelen pas voor de derde keer in de geschiedenis in Nijmegen. De voorgaande twee ontmoetingen in het Goffertstadion, met Brazilië en Ierland, eindigden allebei in een doelpuntloos gelijkspel.

een paar seconden geleden

een paar seconden geleden

De Oranjevrouwen zijn begonnen aan de warming-up tegen Australië. Over een half uur rolt de bal in Stadion De Goffert.

een paar seconden geleden

Ook deze oefeninterland tegen Australië staat in het teken van de voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. De Oranjevrouwen maken eind juni hun debuut op het olympische toernooi.

een paar seconden geleden

Oranjevrouwen waren kansloos tegen Spanje
De oefeninterland tegen Spanje afgelopen vrijdag was dus bepaald geen succes voor de Oranjevrouwen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman werd vanaf de aftrap overrompeld door de gretige en balvaardige Spanjaarden en kwam er geen moment aan te pas. Het was aan keeper Sari van Veenendaal te danken dat de nummer twaalf van de wereldranglijst slechts één keer scoorde in Marbella.

een paar seconden geleden

Geen wijzigingen in opstelling Oranjevrouwen
De opstelling van de Oranjevrouwen is inmiddels al bekend. Opvallend genoeg is de basiself van bondscoach Sarina Wiegman dezelfde als afgelopen vrijdag in de oefeninterland tegen Spanje, die kansloos met 1-0 verloren werd. Blijkbaar denkt Wiegman dat de elf spelers zich zullen revancheren van de wanprestatie in Marbella.

Opstelling Oranjevrouwen: Van Veenendaal, D. Janssen, Nouwen, Van der Gragt, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Roord, Miedema, Martens.

een paar seconden geleden

Het Goffertstadion in Nijmegen, ook wel bekend als het onderkomen van Keuken Kampioen Divisie-club NEC, is vanavond het decor voor de oefeninterland tussen Nederland en Australië. Vanwege de coronamaatregelen wordt de wedstrijd achter gesloten deuren gespeeld.

een paar seconden geleden

Terug omhoog