Superstjärnan Ada Hegerberg, som tilldelades Ballon d'Or som första kvinna 2018, har inte spelat sedan hon ådrog sig en korsbandsskada i januari i fjol.

I september tvingades hon till en ny operation för en stressfraktur i ena benet. I november tränade hon med boll igen, men rehabiliteringen har dröjt längre än beräknat.

Och nu står det alltså klart att comebacken dröjer ytterligare.

Var nära comeback

Lyon meddelar på sin webbplats att det inte blir någon återkomst på fotbollsplanen den här säsongen, utan att Hegerberg i stället hoppas kunna vara redo till försäsongen inför 2021–22. Enligt franska RMC Sport fick Hegerberg ett bakslag för några veckor sedan, när hon var väldigt nära klartecken för en comeback.

Källor till RMC Sport uppger att Hegerberg skulle genomföra ett sista test – men i stället tvingades till en ny operation. Detta är inget som Lyon har bekräftat.

Hysch-hysch

På det stora hela har det varit mycket hysch-hysch från Lyons håll gällande Ada Hegerberg under hennes skadeperiod. ”Nyheten” om att hon inte kommer till spel den här säsongen noterades längst ned i ett uttalande om coronasituationen i klubben.

Ada Hegerberg har bland annat vunnit Champions League fem gånger med Lyon och har svarat för sanslösa 220 mål på 182 tävlingsmatcher för klubben.

3 FRÅGOR: Nannskog om fotbolls-EM: ”England är en outsider”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Läs mer om webbläsarstöd

Tre frågor till Daniel Nannskog om EM. Foto: C More/SVT