Pixbo var en seger ifrån SM-finalplatsen ikväll efter två stora segrar mot Endre.

Men den tredje kvartsfinalen blev riktigt jämn. Först efter en mållös förlängning och straffläggning säkrade Endre segern med 7-6 och se till att tvinga fram en fjärde plats.

– Vi har pratat mycket om vad Pixbo vill göra och försökt minska de situationerna och misstagen vi gör. Vi har också gjort om i femmorna och det gav resultat idag, säger Endres Wilma Johansson i Sportexpressen Play.

Endre vände

Pixbo ledde med 3-1 i början av andra perioden men då påbörjade Endre sin vändning. Och när mittenperioden var över var de i 5-3-ledning efter att Stephanie Boberg fulländat sitt hattrick bland annat. Men sex minuter in i tredje perioden var det kvitterat efter två snabba Pixbo-mål. Därefter följde ett riktigt spännande och jämt spel.

Men till slut, med knappt sex minuter kvar, satte Wilma Johansson 6-5 för Endre och gotlänningarna såg ut att ta hem segern.

”Vi steppar upp”

Men Pixbo plockade ut målvakten och med en minutkvar satte man 6-6. Matchen gick till förlängning där inget mål kom och därmed väntade straffar.

Den rysaren gick Endre vinnande ur. Man vann med 7-6 och därmed väntar en fjärde semi 16 april på Gotland.

– Vi steppar upp ifrån de andra två matcherna och jag hoppas vi kan göra det ännu bättre, säger Wilma Johansson.