De eerste etappe van de Ronde van Turkije van zondag is uitgesteld wegens sneeuwval. Fabio Jakobsen maakt in de rittenkoers zijn rentree na de zware valpartij in de Ronde van Polen vorig jaar.

De organisatie van de Ronde van Turkije maakte zaterdag bekend dat de eerste etappe niet door kan gaan wegens sneeuw. De rit zou van Nevsehir naar Ürgüp gaan, in het midden van het land.

Het is nog onzeker of de etappe van maandag door kan gaan. Ook de komende dagen blijft het slecht weer in de bergachtige regio rond Ürgüp, met temperaturen onder het vriespunt.

Dinsdag komt de etappe in kustplaats Alanya aan, waar de temperaturen met zo'n zeventien graden wel aangenaam zijn.

Behalve Deceuninck-Quick-Step, de ploeg van Jakobsen, doen er met Astana, Israel Start-Up Nation en Alpecin-Fenix maar drie andere WorldTour-ploegen mee in Turkije. Naast Jakobsen staan er nog twee Nederlanders op de startlijst: Jetse Bol (Burgos BH) en Arvid de Kleijn (Rally Cycling).

#TUR2021's 1st stage from Nevşehir to Ürgüp is cancelled due to heavy snow. See you next time Nevşehir!TUR'un Nevşehir'den Ürgüp'e uzanan 1. etabı, yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Tekrar görüşmek üzere Nevşehir!📷Yücel Çakıroğlu

Avatar AuteurtourofturkeyTURMoment van plaatsen10:28 - 10 april 2021