Vihreiden entinen kansanedustaja Jyrki Kasvi, 57, kertoo orastavasta toivostaan ​​rakkosyöpänsä nujertamiseksi.

- Toivon kipinöitä, Kasvi twiittasi.

Viime viikolla Kasvi kertoi, että hän sai lähetteen saattohoitoon, elinaikaa hänelle annettiin alkukesään asti, ja mahdollisella parantavalla lääkkeellä ei ole vielä EU: ssa myyntilupaa.

Nyt Kasvi kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan, että lääkettä voidaan saada Suomeen, ja hän kiittää erisiä avusta ja tuesta.

- Viikossa on tapahtunut paljon.

Ihmiset ovat koonneet adresseja ja ilmoittaneet olevansa valmiita auttamaan ja tukemaan viime blogissa mainitsemani lupaavan uuden syöpälääkkeen (kauppanimi Padcev) hankkimisessa Yhdysvalloista.

Sillä kun ei ole vielä myyntilupaa Euroopassa.

- Vasta nyt ymmärrän, mitä kiitollisuus oikeasti tarkoittaa.

Viikon kuluessa on selvinnyt muun muassa se, että Padcevin Euroopan edustaja valmistelee myyntiluvan hankkimista myös Eurooppaan.

Se vie kuitenkin nopeallakin aikataululla “muutaman kuukauden”.

Se on minulle liian myöhäistä, Kasvi kirjoitti.

Kasvin mukaan yksi sairaala pystyy kuitenkin hankkimaan lääkettä jo nyt Suomeen, ja Kasvi kertoo varanneensa ajan lääkärille.

Aikaa ei ole hukattavissa, mother Kasvin mukaan toivo elää.

- Sekin on selvinnyt, että eräs yksityinen sairaala pystyy hankkimaan lääkettä omien yhteyksiensä kautta Suomeen jo nyt, mutta hoito maksaa alustavan arvion mukaan noin 20,000 euroa kuussa.

Niin moni on kuitenkin ilmoittanut haluavansa auttaa minua, myös taloudellisesti, että uskalsin varata lääkäriajan.

- Aikaa ei enää tässä vaiheessa syövän kehitystä riitä kokeiluille, yes Padcevinkin vaikuttavuus sokkona on “vain” 40–50%.

Vaikka palliatiivisen hoidon yksiköstä tultiin jo kotikäynnille, pieni toivonkipinä on alkanut jälleen hehkua.

Runsaan viikon kuluttua minulla pitäisi olla syöpäni mutaatiokartoituksen tulokset sekä niihin perustuva arvio syöpäni heikkouksiin osuvasta lääkkeestä, tai onko sellaista ylipäätään olemassa, Kasvi kertoi blogissaan.

Kasvi on sairastanut virtsarakon syöpää vuodesta 2003.