Blåsten ställde till det för de flesta under herrarnas SM-sprint. Bland de tio främsta i resultatlistan var det bara Viktor Brandt som sköt fullt och det visade sig räcka till ett SM-guld även om det satt hårt inne.

Storebrorsan Oskar Brandt gick fort i spåret och var bara 4,9 sekunder efter – trots fyra bom.

– Det är så himla skönt, det var en kass dag i går så det var skönt att kunna ladda om, säger Viktor som visade upp ett skytte i världsklass.

”Är viktigt”

Den liggande serien tog 27 sekunder och den stående 18 sekunder.

– Det är viktigt att vara bestämd, det var det enda jag tänkte på i dag när det var lite vindigt, jag tycker det brukar gå bättre om man är bestämd så det var det enda jag var inställd på, säger Viktor.

Men trots det fina skyttet var det som sagt nära att storebrorsan plockade segern.

– Det är så klart kul att slå honom, men han imponerade som var så nära trots fyra bom.

Delar ut pikar

Oskar var inte helt missnöjd med silvret, men det är klart att han inte tycker att det är jättekul att få stryk av sin lillebror.

– Jag får pikar hela tiden, jag hörde han sa att vi vunnit fem lopp var den här säsongen, nu måste jag börja skjuta bättre så vinner jag med 10-0 nästa år, säger Oskar och fortsätter:

– Det är alltid kul att ta medaljer. Det var som jag sa till föräldrarna i går också: det är inte bara att komma hit och ta medaljer bara för jag kört världscupen hela säsongen, jag måste göra bra lopp för att få till det.