Fjolårets allsvenska säsong fick ett rafflande slut då flera lag gjorde upp om guldet. Malmö FF, som landade på samma poäng som AIK, titulerades till slut mästare med bättre målskillnad.

I år är målet tydligt för MFF.

– Vi ska vinna allsvenskan. Vi har ett ansvar att försöka göra det. Det gjorde vi förra året och det vill vi göra även i år, säger tränaren Milos Milojevic till SVT Sport.

”Pressen alltid på oss”

Om han ser det som ett misslyckande vid uteblivet guld?

– Pressen är alltid på oss. Misslyckande eller inte är lite något man får kolla på efter säsongen och hur det blev. Vi hoppas såklart på ett SM-guld och att vara stabila genom hela säsongen. 

Vilka lag kommer att hota om förstaplatsen?

Ser man till den allsvenska tabellen de senaste säsongerna så har vi AIK som alltid är där uppe. Elfsborg, Häcken, Hammarby, Norrköping och Djurgården är också där uppe och kämpar. Det är lag med mycket kvalité och de lär vara med.

”Mest imponerad av...”

Vilka spelare i truppen har imponerat mest på dig här under säsongen?

– Alla har gjort det bra och det som jag har märkt direkt är professionalismen i truppen. Jag kanske är mest imponerad av Erdal Rakip som har tagit sig an en ny roll mot förra säsongen och gjort det bra. Men jag skulle säga att alla spelare har imponerat på mig hittills. 

Malmö premiärspelar mot Kalmar 3 april.

MISSA INTE: SVT:s Fotbollsstudion inleds den 4 april – fokus på första omgången.

Keywords: