Albin Ekdal nöjde sig med att sätta sig på en motionscykel och även mittbacken Joakim Nilsson körde delvis på egen hand, medan resten av den svenska truppen tränade lätt på matcharenan Slaski-stadion i Chorzow.

Det är ännu en indikation på att mittfältsveteranen Ekdal inte är redo för tisdagens match som avgör om fotbollslandslaget når VM.

– För mig är det antingen eller, jag tycker att vi har så bra alternativ att om man inte kan spela hundra procent så räcker det inte i den här typen av matcher. Man måste kunna ge hundra procent klartecken för att spela, säger Janne Andersson.

På dagens presskonferens sade även förbundskapten Janne Andersson att han är övertygad om att det kommer att bli tufft imorgon kväll precis som det var på EM när Sverige vann med 3-2.

– Det var en batalj då och det räknar jag med imorgon också.

Danielson kan spela igen

Det lär bli förändringar i Sveriges backlinje när Emil Krafth och Ludwig Augustinsson nu är tillgängliga. Dessutom är Joakim Nilsson sliten berättar Andersson på presskonferensen.

– I Joakims fall så var han covidsjuk precis innan, så matchen tog nog hårdare på honom än på många andra. Och han har haft den här känningen tidigare, säger Andersson.

Av det Andersson sa  idag så låter det troligt att Lindelöf får sällskap i backlinjen av just Augustinsson, Krafth och att Marcus Danielson spelar även den här gången, fast den här gången på sin ”vanliga” plats som mittback.  Trots att Danielson har spelat väldigt lite tävlingsfotboll senaste tiden.

–Han var trött men rent fysiologiskt är man återhämtad efter fyra dagar, svara Andersson på en fråga om verkligen Marcus Danielson orkar med en match till efter 120 minuter mot Tjeckien och begränsad speltid senaste tiden.

Zlatan – ett vapen med begränsad speltid

Mot Polen finns en viss Zlatan Ibrahimovic tillgänglig för spel efter avstängning senast. Men hur mycket orkar Zlatan?

– Det är väl ingen hemlighet att han inte kommer att starta men hur många minuter han har i kroppen är helt beroende på hur det ser ut i matchen. Men han är ett vapen för oss, ett vapen som inte kan spela en hel match.

Andersson menar att styrkan i att ha Zlatan att plocka in givetvis ligger i att han kan användas för att göra mål men även som en defensiv kraft på fasta situationer om det behövs.