Lagen var stundtals jämna i den första matchen men Sävehof avslutade starkt och drog ifrån. Men Lugi är långt ifrån chanslöst.

– Lugis chans ligger i att vara med redan från start. De hade en trög start i förra matchen. Nummer två är man måste få till målvaktsräddningar. Men hade en period när man spelade bra i förra matchen men i och med att man hade alldeles för får målvaktsräddningar så höll det inte. Så chansen finns absolut men då får det inte se ut som det gjorde i målvaktsspelet.

Det är två lika lag med många unga och talangfulla spelare som möts i finalen när det ska utses en mästare i svenska cupen igen för första gången på drygt 30 år.

– Båda lagen är väldigt unga och talangfulla. Men Sävehof har lite mer erfarenheter, av till exempel spel i Europa och av större matcher. Dessutom har de en större bredd sett till spelare.

Framtida landslagsspelare

– Det är två sevärda lag som möts, två tempostarka lag, två unga lag och jag är förvånande om vi inte ser ett antal av dem här spelarna i framtida landslag.

Vilka spelare sticker ut?

– I Lugi, Casper Käll och Theo Übelacker. De var periodvis bra men Käll satt ibland då de sparade honom då han varit sjuk. Men kan de hålla sig friska och spotta upp sig så kan det bli riktigt bra.

– Sävehof, har en otrolig bredd. Sebastian Karlsson på högerkanten. Notorisk målskytt, är landslagsmässig i sina bästa stunder men stor konkurrens på den positionen och annars hade han varit given i svenska landslaget. Och den färöiska landslagsmannen Elias Ellefsen a Skipagötuär ju värd biljettentrén när han får till det. Han är otroligt viktig för dem att han kliver fram och gör viktigt mål när det behövs.

Här hittar du till sändningen.