The expert Maria Rooth sees a tactical advantage in that the players get to train on the small rink.

– Det är bra. Det är stor skillnad på liten och stor rink, framförallt för backar och målvakter. Just för målvakterna handlar det om att hitta vinklar och annat som blir annorlunda mot en större rink. Det gör till viss del en skillnad men det är inte superstort. Jag tror att just nu är det framförallt viktigt att gruppen kommer ihop och att man ser fram emot äventyret, säger SVT Sports expert Maria Rooth.

Halva truppen tränade

För att minimera smittspridningen tränade halva truppen på förmiddagen och den andra halvan senare under dagen.

Under förmiddagen tränade bland andra målvakten Emma Söderberg som Rooth tror blir en av dem som kommer behöva ta ett extra stort ansvar i Sara Grahns frånvaro.

- It is clear that there are big losses.

Other players who did not previously have that role may step up significantly more than before, says Maria Rooth, a task Söderberg is willing to shoulder.

- Now we get other goalkeepers to fill that gap and fill the void.

Sara is the one who had the most routine, but now we get the younger chance to step up as well, says Söderberg who plays at university level in the US and is used to the smaller rink.

- For me, it will not be a huge difference and it is positive for Beijing to prepare us for this smaller rink already now, says Söderberg.

"The smaller rink matters"

It is important that the rink in China is smaller and that the training in Jonstorp is extra valuable.

– Den mindre rinken har en betydelse. Det är en annan typ av hockey som spelas när det är olika mått på rinkarna. Det är positivt att få känna på det på förhand, säger Emma Nordin som med 209 landskamper, tillsammans med Luleåkollegan, Johanna Fällman är mest rutinerad i truppen.

– Oavsett om det är någon av de tio första landskamper eller den 210:e landskampen känns det lika ärofyllt att dra på sig den svenska landslagsdressen, det är speciellt säger Nordin.

Damkronorna har inte spelat i ett stort mästerskap på flera år och gått lite under radarn.

”Chans att göra stora saker”

Vad kan vi förvänta oss i Peking?

– Vi har chans att göra stora saker på det här mästerskapet. Jag är supertaggad och det ska bli jättespännande att se var vi står. Vi kommer att prata ihop oss och ha en målsättning inom laget, säger forwarden Michelle Löwenhielm.

The players are each tested to detect covid-19 early and identify the spread of infection.

- It is good in case someone has contracted the infection when they come here.

Then it is faster to get an idea of ​​it and reduce the risk that it will spread to more people, says Emma Söderberg.