Det var Växjö som tog ledningen då backen Peter Andersson dunkade in ett slagskott bakom Leksands Kasimir Kaskisuo.

Men Leksand kvitterade snabbt genom Martin Karlsson och efter det började de spela riktigt bra.

Innan den första perioden var över spelade Patrick Zackrisson snyggt fram Carter Camper till 2-1.

I början av andra petade Camper in sitt andra för kvällen och även målkungen Max Veronneaus 4-1-mål var en retur. Fullträffen var skytteligaledarens 21:a den här säsongen.

Efter det var mardrömscomebacken över för Växjös lettiske målvakt Janis Kalnins som gjorde sin första match sedan november. Adam Åhman byttes in.

But despite the goalkeeper change, Leksand did not slow down, but Åhman quickly had to concede a goal.

It was Nils Åman who got the puck behind his name.

Richard Gynge then reduced for Växjö, but that joy lasted just over a minute before Mikael Ruohomaa finished a game turn and made it 6-2.

If Leksand wins, they will pass Växjö in the SHL table.