Novak Djokovic heeft woensdag zijn rentree opgeluisterd met een zege. De nummer één van de wereld won in de tweede ronde op het Masters-toernooi van Monte Carlo eenvoudig van Jannik Sinner.

Djokovic, die in de eerste ronde een bye had, had iets meer dan anderhalf uur nodig om zich in twee sets te ontdoen van Sinner (6-4 en 6-2). De Italiaan staat te boek als een toptalent en stond eerder deze maand nog in de finale van het Masters-toernooi van Miami.

De 33-jarige Djokovic speelde zijn eerste partij sinds de Australian Open, waarop hij in februari voor de negende keer de titel veroverde. Hij nam daarna de tijd om te herstellen van een spierscheurtje in zijn buik.

Tegen Sinner stond Djokovic meteen op scherp. Hij was nog wel wisselvallig in de eerste set waarin hij twee keer gebroken werd, maar hij kwam op stoom in de tweede set en leverde daarin geen enkele keer zijn service in.

Later op woensdag komt ook Rafael Nadal in actie tegen Federico Delbonis. De nummer drie van de wereld, met elf eindzeges recordhouder in Monte Carlo, maakt eveneens voor het eerst zijn opwachting sinds de Australian Open, waarop hij in de kwartfinales uitgeschakeld werd.

Vrijwel de gehele wereldtop is aanwezig in Monte Carlo. Wel ontbreken de nummer twee van de wereld Daniil Medvedev (positieve coronatest) en de nummer zeven van de wereld Roger Federer. Fabio Fognini is de titelverdediger.