Edinson Cavani var delaktig i både bortdömda och godkända mål för sitt United mot Tottenham.

I första halvlek sköt 1-0 på Paul Pogbas passning – trodde alla.

Men då klev domaren in och dömde bort målet. Tottenhamns Son Heung-Min blev liggande efter domaren bedömt att Uniteds Scott McTominay slagit Son i ansiktet i momentet innan.

Målet blev var-granskat och bortdömt.

Istället var det nämnde Son som sköt 1-0 för Tottenham i den 40:e minuten efter att svenske landslagsmittbacken Victor Nilsson Lindelöf inte fått undan bollen i straffområdet.

Men United repade mod i halvtid.

Cavani avgjorde

I andra halvlek var Manchester United det klart bättre laget och fick också utdelning i den 57:e minuten.

Cavani nickade – och på returen sköt Fred 1-1 för United.

Det skulle komma mer.

I den 79:e minuten tog Cavani en snabb löpning i straffområdet och när inlägget kom från Mason Greenwood var Cavani på plats och nickade in 2-1.

Tottenham hade också sina chanser. Både Son och Harry Kane hade fina avslut. Men Dean Henderson räddade båda.  Cavani kunde också nickat in ytterligare ett mål. Fast i fel målbur. När han nickade i egen målram efter en Tottenhamhörna.

På stopptid fastställde Mason Greenwood slutresultatet till 3-1 för United.

United som nu spelat 23 raka bortamatcher i Premier League utan förlust.

Laget är nu nio poäng bakom lokalkonkurrenten Manchester City i tabellen – och befäste andraplatsen i tabellen.