Goedenavond en welkom in ons liveblog. We houden je op de hoogte van de oefeninterland van de Oranjevrouwen tegen Spanje. Veel plezier!

  • Spanje-Nederland
  • LIVE:
  • 1-0

over 2 dagen

49' Opnieuw houdt Sari van Veenendaal hier de Oranjevrouwen op de been. Spanje snijdt opnieuw als een warm mes door de Hollandse boter, maar Van Veenendaal voorkomt met een katachtige redding de 2-0 van de thuisploeg.

over 2 dagen

Aftrap! De bal rolt weer in Málaga. Kan Nederland na een kansloze eerste helft nog iets doen aan de achterstand tegen de oppermachtige Spanjaarden?

over 2 dagen

Rust! De Oranjevrouwen gaan met een flinke kater de kleedkamer in Málaga opzoeken. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman wordt compleet overlopen door de Spanjaarden en staat dan ook verdiend met 1-0 achter. Patricia Guijarro is de maker van het enige doelpunt tot dusver.

over 2 dagen

42' Daar komt Oranje bijna op 1-1 door toedoen van Spanje. Doelpuntenmaker Patricia Guijarro verlengt een voorzet van Dominique Janssen met haar knie en de bal gaat maar rakelings over het doel.

over 2 dagen

40' Het is ontluisterend wat de Oranjevrouwen tot dusver laten zien tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman heeft nog geen keer op doel geschoten en komt amper aan aanvallen toe. Zo lijkt er nog veel werk aan de winkel richting de Olympische Spelen.

over 2 dagen

over 2 dagen

36' Sari van Veenendaal moet weer in actie komen en de volger van dit liveblog weet dat dat niet de eerste keer is. De keepster van PSV keert een schot uit de tweede lijn. De Oranjevrouwen krijgen maar geen vat op de handige aanvallers van Spanje.

over 2 dagen

31' GOAL Spanje! 1-0

Daar is de meer dan verdiende treffer voor Spanje. Uit een variant van een hoekschop is het Patricia Guijarro die bij de tweede paal binnenkopt. Dit keer heeft Sari van Veenendaal geen antwoord paraat.

over 2 dagen

Het fraaie gebaar van de Oranjevrouwen richting de Spaanse collega's: een shirt met handtekeningen voor de Spaanse Virginia Torrecilla, die herstelt van een hersentumor.

Que te mejores, @VirginiiiaTr! #SPANED

Avatar AuteurOranjeLeeuwinnenMoment van plaatsen17:26 - 9 april 2021

over 2 dagen

22' Dit is typerend voor het aanvalsspel van de Oranjevrouwen. Dominique Janssen speelt op rechts de vrijstaande Jill Roord aan, maar de rechtsbuiten neemt 'm verkeerd mee met de hak en daardoor rolt de bal over de zijlijn.

over 2 dagen

21' Opnieuw een grote kans voor Spanje, dat de Oranjevrouwen overrompelt. Jenifer Hermoso mag vrij aanleggen na een mooie actie van linksbuiten Mariona Caldentey, maar keepster Sari van Veenendaal kan opgelucht ademhalen: naast.

over 2 dagen

over 2 dagen

18' Spanje verzuimt hier de trekker over te halen tegen de kansloze Oranjevrouwen. Mariona Caldentey schiet van dichtbij in het zijnet van keepster Sari van Veenendaal.

over 2 dagen

15' De Oranjevrouwen maken een radeloze indruk in de openingsfase tegen Spanje en dat leidt tot irritatie bij bondscoach Sarina Wiegman. Met ferme handgebaren stuurt ze haar ploeg naar voren, maar het lijkt weinig te helpen. Spanje slaat de klok in Márbella.

over 2 dagen

9' Wat een geweldige redding van Sari van Veenendaal. De aanvoerder van de Oranjevrouwen, de laatste tijd bekritiseerd vanwege wat slippertjes bij haar club PSV, tikt op sierlijke wijze en met één hand een vrije trap van Alèxia Putellas uit de bovenhoek.

over 2 dagen

7' Nederland heeft nog weinig te vertellen in de eerste minuten van de oefeninterland tegen Spanje. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman wordt naar achteren gedrukt en is nog geen enkele keer met de bal aan de voet over de middenlijn gekomen. Het moet snel beter bij Oranje.

over 2 dagen

4' Een opvallend detail is dat de Oranjevrouwen vanavond in een zwart shirt met oranje broek spelen. Dat heeft alles te maken met het tenue van Spanje, bestaand uit een vuurrood shirt en donkerblauwe broek. Ook in een oefeninterland mag de thuisploeg als eerste bepalen welk tenue het draagt.

over 2 dagen

over 2 dagen

Aftrap! De bal rol in Málaga. Wat kunnen de Oranjevrouwen laten zien tegen Spanje in de voorbereiding op de Olympische Spelen?

over 2 dagen

Een mooi gebaar van de Oranjevrouwen: via aanvoerder Sari van Veenendaal overhandigen ze de Spaanse ploeg een shirt met daarop 'Virginia', verwijzend naar de Spaanse international Virginia Torrecilla. Zij herstelt momenteel van een hersentumor.

over 2 dagen

De speelsters hebben het stadion van de gevallen topclub Málaga betreden. We gaan eerst luisteren naar de volksliederen.

over 2 dagen

Zoektocht naar opvolger Wiegman duurt lang
Op de achtergrond speelt ook nog de zoektocht naar een opvolger van Sarina Wiegman, die na de Spelen bondscoach wordt van de Engelse vrouwen. Die zoektocht neemt meer tijd in beslag dan gehoopt. "Het is niet dat het ons constant bezighoudt, maar het is wel een thema", aldus aanvoerder Sari van Veenendaal voorafgaand aan het duel. "Feit is dat over drie maanden een heel mooie periode stopt en dat er dan iets nieuws begint. Op dit moment weten we nog niet hoe dat ingevuld wordt."

over 2 dagen

De Oranjevrouwen zijn in het Spaanse Marbella voor een trainingskamp ter voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio.

over 2 dagen

over 2 dagen

Video

Getting ready ⚽️ #SPANED

Avatar AuteurOranjeLeeuwinnenMoment van plaatsen16:34 - 9 april 2021

over 2 dagen

De Oranjevrouwen bereiden zich voor op de Olympische Spelen van komende zomer in Tokio. Dinsdag oefent Nederland in Nijmegen ook nog tegen Australië. In februari maakte de regerend Europees kampioen een uitstekende indruk tegen België (1-6-zege) en Duitsland (2-1-winst).

over 2 dagen

Shanice van de Sanden begint op de bank. De aanvaller maakt net als Dominique Janssen haar rentree in de Oranje-selectie. De 28-jarige Van de Sanden was er de laatste interlands niet bij vanwege het overlijden van haar vader. Janssen had rugklachten.

over 2 dagen

Opstelling! Dominique Janssen keert terug in de basis bij de Oranjevrouwen voor het oefenduel met Spanje. De verdediger is door bondscoach Sarina Wiegman opgesteld als rechtsback. Verder kiest Wiegman voor de gebruikelijke namen:

Nederland: Van Veenendaal; D. Janssen, Van der Gragt, Nouwen, Van Dongen; Spitse, Van de Donk, Groenen; Roord, Miedema, Martens.

over 2 dagen

Het is vanavond weer tijd voor de Oranjevrouwen! De Europees kampioen oefent in de aanloop naar de Olympische Spelen tegen Spanje in Marbella. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

over 2 dagen

Terug omhoog