I semifinalserien är det bäst av fem matcher som gäller och Alvik har 2-0 mot Högsbo, efter segrar i måndags (84-76) och i onsdags (75-65).

Storleken en utmaning för Högsbo

Seriesegraren Alvik har dominerat ligan under säsongen, mycket tack vare Klara Lundquists framfart och en bländande spelförståelse inom laget. Men även storleken är en viktig del i framgångsreceptet, där amerikanskorna Janel McCarville och Shanity James gör en stor del av grovjobbet.

James har stått för totalt 37 poäng i de två första semifinalerna.

– Jag tycker att hennes formkurva pekar uppåt för varje match och jag hoppas att det håller i sig. Att ha Shanity i bra form är otroligt viktigt för oss både offensivt och defensivt, säger Alviks assisterande tränare Keyvan Khazravi.

Hyder blir hårt bevakad

När Högsbo tog sig till semifinal gjorde den amerikanska centern Alexis Hyder hela 46 poäng i den avgörande matchen mot Norrköping. Stjärnan har gjort 16 respektive 21 poäng i de två första matcherna, och Högsbo vill ge henne ännu bättre förutsättningar i Åkeshovshallen ikväll.

– Hon bar oss i kvartsfinalserien, men nu har hon en och till och med två spelare på sig som är större än henne själv. Vi behöver använda henne bättre. Hon är grym, säger Jonas Fredriksson.

Kan ni hämta kraft ur känslan av att vara ”underdogs”?

– Absolut, vi har ingenting att förlora. Vi kör! Förlorar vi ska vi gå raka i ryggen, men jag tycker att vi visar att vi hör hemma i semifinal.

– Högsbo är ett riktigt bra lag med en förstafemma som kan spela jämnt med vilket lag som helst i ligan. Jag tycker att Alexis Hyder är en fantastisk spelare som är riktigt stark under korgarna. Det blir extra viktigt för oss att kontrollera returtagningen i kväll, säger Alviks Keyvan Khazravi.

Du ser matchen i spelaren ovan eller SVT2/SVT24/Play med start 19.30

Kommentator: Peter Jonsson