• Vid 18-tiden söndagen den 20 mars larmas polisen om att en 8-årig pojke hittats allvarligt skadad i centrala Umeå. Pojken transporteras med ambulans till Norrlands universitetssjukhus.
  • Strax efteråt grips barnets mamma, en kvinna i 30-årsåldern, i en bostad i centrala Umeå. Hon misstänks för försök till mord på barnet. Barnet ska ha flytt från bostaden, som misstänks vara brottsplatsen.
  • Klockan 11.57 på måndagen anhålls kvinnan. Hon har då varken erkänt eller förnekat brott i det korta inledande förhöret. Samtidigt vårdas barnet på intensivvårdsavdelning med skador som bedöms som livshotande.
  • Under tisdagseftermiddagen är ett nytt förhör planerat med kvinnan, men det får skjutas upp då kvinnan är inlagd på rättpsyk och mår för dåligt för att kunna delta i förhör.
  • Kvinnan häktas på sannolika skäl för försök till mord vid lunchtid på onsdagen. Samma dag flyttas pojken till vårdavdelning då hans skadeläge förbättrats. Han är allvarligt skadad, enligt en rapport från Norrlands universitetssjukhus den 23 mars.
  • Både kvinnan och barnet har varit aktiva i en idrottsförening för barn- och ungdomar. Föreningen har aktiverat ett kristeam efter händelsen. På pojkens skola har elevhälsoteamet förstärkt sina insatser för att stötta elever.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Läs mer om webbläsarstöd

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.

Läs mer om webbläsarstöd

Hör polischefen om mordförsöket. Foto: SVT