Lerbäcks teater driver sin verksamhet på tre ben: teater, hotell och restaurang. Tre branscher som varit de mest utsatta under hela pandemin.

– Det finns dagar då man bara inte orkat längre men tack vare vår fantastiska personal, publiken och det krisstöd som delats ut – till slut – har vi orkat vidare, säger Jenny Gille.

Under de senaste två åren har de lyckats vända de tre benen till något positivt till verksamheten och kommer att utöka restaurangdelen inom kort. Dessutom fortsätter utomhusföreställningarna i Riseberga klosterruin.

– Glädjen finns där, konstaterar Jenny Gille, samtidigt har vi varit med om att man släpper på restriktionerna tidigare för att sedan införa dem igen. Det är lite ambivalent.

På Opera på Skäret tvingades man till slut att släppa ensemblen till Turandot när föreställningarna 2020 och 2021 fick ställas in. Nu laddar man för Verdis ”Maskeradbalen”  och konstaterar att det tack vare finansiärer, krisstöd och publikengagemang ser ljust ut. Men så många fler bakslag vill Sten Nicklasson inte höra talas om.

– Nej, säger han. Det får vara nog nu.