Forbes Avenue-bron i Pittsburgh kollapsade vid 06-tiden på fredagsmorgonen ner i en skogsravin. Flera bilar och en buss följde med i raset men ingen person skadades allvarligt.

Räddningsarbetare fick under morgonen rappellera ner knappa 50 meter och med hjälp av rep lyfta upp människor ur fordonen. En naturgasledning ska också ha brustit i samband med raset men lyckades tätas relativt snabbt efter olyckan.

Biden på besök

Den amerikanske presidenten Joe Biden besökte olycksplatsen under dagen. Ironiskt nog hade han ett sedan tidigare planerat besök i Pittsburgh som handlade om satsningar på föråldrad infrastruktur som exempelvis broar och motorvägar.

Kollapsen inträffade dessutom bara två veckor efter det att Pennsylvania fick 327 miljoner dollar i stöd från USA:s transportdepartement för reparationer av just broar, som en del av Biden-administrationens nya infrastrukturlag.

”Kommer reparera alla”

Pennsylvanias andel av pengarna för broreparationer var den tredje största i hela USA, efter Kalifornien och New York, skriver Reuters.

Biden sade att han var förvånad över att få veta att Pittsburgh hade fler broar än någon annan stad i världen.

– Och vi kommer att reparera dem alla, sade han innan han lämnade platsen.