– Jag vågar gå ut med ett initiativ om att ompröva vårt inriktningsbeslut, säger Mikael Jeansson.

Det var sommaren 2018 som dåvarande kommunstyrelse tog ett första beslut om att gå vidare med förslaget om en ny hockeyarena i Tingsryd. Men senare sprack det politiska samarbetet och planerna stoppades.

– Nu har förutsättningarna ändrats. Då fanns det ingen politiskt majoritet när vi tog inriktningsbeslutet, säger Mikael Jeansson.

”Måste bestämma sig”

Förra veckan damp det ner ett mail med en bifogad ritning i kommunalrådets inkorg. Där stod det:

Hej! Jag heter Wilmer och är 8 år. Vad jag har förstått så vill ni inte att det skall byggas en ny arena till Tingsryds AIF. Det tycker jag är fel. Hockey i Tingsryd är viktigt för både mig och Tingsryd. Det behövs en ny arena! Ni måste tänka om.

– Jag svarade Wilmer att jag har full respekt. Det här engagerar ju, och Wilmer är ju orolig över att vi inte ska ta beslut om en ny arena, säger Mikael Jeansson.

Prislappen: 183 miljoner

En ny hockeyarena beräknas kosta 183 miljoner, varav driftkostnaden på 13,5 miljoner årligen ska bekostas av kommunen.

– Jag har respekt för att det blir en stor investering i en liten kommun. Men någon gång måste man bestämma sig, säger Mikael Jeansson.

Keywords: