I ett par år har näringslivet i Gnosjö kommun stått för pendlingsbussen till och från Jönköping. Nu ska Region Jönköping inrätta en ny busslinje för att underlätta för kompetensförsörjningen. Ett besked som är mycket efterlängtat av företagare i Gnosjöområdet.

 - Det här har vi jobbat med i flera års tid och det har varit en vindlande resa. Nu är vi äntligen här och det känns väldigt positivt att kunna erbjuda en busslinje, säger Anna Petersson, som är HR-ansvarig för Thule Group.

Högre resekostnad

Simon Jansson, som är konstruktör och civilingenjör på Thule Group, pendlar mellan Jönköping och Hillerstorp. Han är nöjd med beskedet även om månadskostnaden blir något högre.

 - Jag tycker väl att Thule som företag inte ska behöva syssla med bussandet utan det är viktigt att någon annan aktör tar hand om det, säger Simon Jansson, som är konstruktör hos Thule Group och pendlar till Hiller

Stora satsningar

Under pandemin har bussen mellan Jönköping och Gnosjöområdet varit långtifrån full. Dock räknar man på Länstrafiken med att 20 till 25 personer så småningom kommer att resa varje avgång.

– Och i framtiden hoppas vi på att bussens alla 55 platser fylls och att vi även kan utöka med fler bussar, säger Charles Tholin, som är affärsutvecklare på JLT.

– Vi har jobbat med Gnosjö kommun, företagen och Handelskammaren under lång tid och det är jättebra att vi har kommit fram till den här lösningen. Anledningen är stora satsningar som är på gång, företagen bygger ut och det kommer bli mer behov av kompetensförsörjning, säger han.