– Det är en ganska olycklig period att mitt i en pandemi jobba med organisationsförändringar, just nu när sjukvården är hårt belastad. Det är mycket hårt jobb för personalen, säger Johan Danielsson, ordförande i Kronobergs läkarförening.

Johan Danielsson menar att cheferna behövs mer än vanligt nu för att kunna coacha och stödja sin personal. Läkarföreningen tror att en omorganisation i dagsläget kan leda till dålig energi.

De är också kritiska till att de inte fått längre tid på sig att ta till sig och fundera över förslaget om den nya organisationen.

I klippet ovan hör du ordförande, Johan Danielsson, berätta om hur Kronobergs läkarförening ser på omorganisationen.

Slår ihop enheter

Omorganisationen innebär att man slår ihop psykiatrin med primärvården och rehabiliteringen. Man går därmed från att ha fem verksamhetsområdeschefer till fyra.

– Ju större organisation desto svårare är det att kunna ta upp olika frågor. Det finns så många olika frågor att man riskerar att tränga undan varandras intressen lite, säger Johan Danielsson.

Under ett tidigare möte mellan fackförbunden och regionen var det fyra av fem fackförbund som satte sig emot förslaget om en omorganisation. Men sjukvårdsdirektören Roger O Nilsson skrev i dag under beslutet om en ny organisation.