1,15 miljoonaa viikossa. Siinä agentti Mino Raiolan suunnitelma asiakkaansa Erling Braut Haalandin seuraavan sopimuksen viikkopalkaksi, väittää brittilehti Mirror. Borussia Dortmundille ja Norjan maajoukkueelle yhteensä 39 maalia 41 ottelussa tällä kaudella tehnyt hyökkääjä on siirtomarkkinoiden kuumin nimi, ja maineikas agentti tietää sen hyvin.

20-vuotiaan Haalandin tehot ovat nyt jo tasaisesti Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin tasolla, ja Raiola haluaa sen mukaisen sopimuksen asiakkaalleen. Brittilehti Mirror kertoo, että Raiola on tehnyt kaikille osapuolille pelaajansa tulevaisuuden selväksi: tukaatit tiskiin tai sopii katsoa muualle.

Dortmund arvottaa hyökkääjän 177 miljoonan euron arvoiseksi, eli hänen saamisekseen pitäisi maksaa maailmanennätyssumma. Tämän lisäksi Raiola haluaa tehdä Haalandista historian ensimmäisen jalkapalloilijan, joka tienaa miljoona puntaa eli 1,15 miljoonaa euroa viikossa. Tämä rajaa käytännössä melkein kaikki maailman seurat ulos, paitsi Manchester Cityn, Real Madridin ja Paris Saint-Germainin.

Raiola herätti huomiota taannoin, kun hän tapasi Madridin ja Barcelonan edustajia yhdessä pelaajan isän Alf-Inge Hålandin kanssa. Tätä selkeämpää lähtölaukausta ei tarvinnut antaa sille, että maailman futisjätit saivat tietää kaupan olevan auki.

Ainakin Chelsea, Liverpool ja Manchester United ovat myös Haalandin kintereillä, mutta jokaiselle on tehty selväksi, että vain ME-tason talouspaketti riittää houkuttamaan nuoren norjalaisen seuraavaan osoitteeseensa.

– En tiedä, mitä tulee tapahtumaan – mutta noilla hinnoilla me emme kyllä osta yhtäkään hyökkääjää, Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoi taannoin kuultuaan hurjista hintapyynnöistä.

Mirrorin mukaan siirtopakettiin kuuluu myös tanakka korvaus sekä agentille että pelaajan isälle – noin 23 miljoonaa per naama. Raiola, 53, on tottunut nyhtämään hirmusummia, sillä hänen asiakaslistallaan ovat olleet mm. Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Marco Verratti, Romelu Lukaku ja Matthijs de Ligt.

Haalandin sopimus Dortmundin kanssa on voimassa kesään 2024 saakka. Seuraavasta sopimuksesta ennustetaan yhtä futishistorian monimutkaisimmista, koska jättipalkan lisäksi siihen sisältyy mm. digitaalisten oikeuksien, imago-oikeuksien ja erinäisten markkinointioikeuksien sopimusta.