"They can have Rogan or Young, not both," wrote artist Neil Young in an open letter.

He demands that his music be removed from the music giant's platform due to the disinformation about the covid vaccine that Joe Rogan is spreading.

Brevet publicerades online på Youngs egen hemsida men togs senare bort. ”Jag gör det här för att Spotify sprider falsk information om vaccinet – desinformation som kan vara dödlig för de som tror på den. Snälla agera omedelbart” skrev artisten i brevet som skickades till hans manager Frank Gironda och skivbolaget Warner som distribuerar hans musik. Autenticiteten av brevet bekräftas av managern för The Daily Best.

”Spotify har ett ansvar”

Han specificerar att det är podcasten The Joe Rogan experience, som är Spotifys populäraste, som motiverar hans beslut. Rogan skrev under 2020 ett kontrakt som gav musikjätten exklusiva rättigheter till podcasten till ett värde av motsvarande 930 miljoner kronor.

”Spotify har ett ansvar att reglera spridningen av desinformation på sin plattform, trots att de för närvarande inte har en policy för det” fortsätter Young i det öppna brevet.

Joe Rogan har tidigare kritiserats av Vita huset för ett uttalande om att unga personer inte behöver vaccinera sig.

Spotify har ännu inte kommenterat Neil Youngs uttalande.